Mogens Eliasen:

"Rauwe voeding voor honden – het ultieme naslagwerk voor hondenbezitters"


Gezonde en gebalanceerde voeding voor je hond door rauwe en natuurlijke voeding


Nederlandse vertaling van oorspronkelijke titel:
"Raw Food for Dogs - the Ultimate Reference for Dog Owners"

10% van de opbrengst uit de verkopen van dit boek zal gebruikt worden om
niet-commercieel onderzoek van hondenvoeding en het voeren van een gezonde, gebalanceerde, rauwe voeding
bestaande uit biologisch adequate rauwe voeding (BARF) te ondersteunen.


(Klik hier om nu te bestellen) • Vind je het belangrijk om te zorgen dat je hond 17-19 jaar wordt en gezond blijft in plaats van 12 jaar met ziekte?

 • Wil je aan het gedrag van je hond zien dat hij heel lekker in zijn vel zit?

 • Wil jij ook een van de hondenbezitters zijn, die niet meer dan 15% uitgeeft aan de dierenarts dan wat de gemiddelde hondenbezitter uitgeeft?

 • Wil je graag dat je hond een zachte, glimmende vacht heeft? En een schoon gebit zonder stinkende adem?

 • Zou je ook minder geld willen uitgeven aan hondenvoer omdat je tafelresten en grondstoffen uit je eigen keuken kunt gebruiken?

 • Wil je graag meer keuze uit wat je aan je hond voert en wanneer - terwijl je hond het er heel goed op doet?

 • Voel je je lekker bij de gedachte dat je hond zich voldaan voelt omdat hij een echte maaltijd heeft gehad, waardoor hij zich vol en tevreden voelt?


Als je "ja" hebt geantwoord op enkele vragen, ben je hier op het goede adres… Met Mogens Eliasen's e-book "RVVH" krijg je alle kennis die je nodig hebt om bovenstaande te bereiken, plus nog veel meer!
Het E-boek:

"Rauwe voeding voor honden - het ultieme naslagwerk voor hondenbezitters" Rauw - zoals de Natuur het bedoeld heeft.
	Biologische adequate voeding voor je hond
 	is helemaal niet ingewikkeld wanneer je begrijpt
 	hoe de spijsvertering van je hond werkt.

	Door dit boek weet je
 	veel meer over hondenvoeding
	dan je dierenarts!
bevat alles wat je moet weten om je hond te voeden.

Het maakt niet uit wat je hem voert en hoe je hem voert – de informatie in dit boek geeft je voldoende zelfvertrouwen en ondersteuning om er mee door te gaan en ook redenen en mogelijkheden om de voeding te veranderen.

Er is geen enkele andere factor die zo belangrijk is voor een optimale gezondheid als gebalanceerde voeding. Maar hoe weet je nou zeker dat je hond alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft? Welke grondstoffen kun je het beste gebruiken? In welke proporties? Hoe zit dat met supplementen – wat heeft je hond echt nodig en wat is geldverspilling? Hoeveel moet je voeren – en hoe vaak? Mag je belonen met iets lekkers? En waarmee? Een verkeerde beslissing die niet goed uitpakt en je kunt een aantal bezoeken afleggen bij de dierenarts … die misschien niet eens in staat is om de werkelijke oorzaak van het probleem te achterhalen.

(Enne, als je denkt dat de producenten van hondenvoer er wel voor zorgen dat ze een gebalanceerde brok maken en verkopen, dan moet je echt eens lezen wat voor bewijsmateriaal er in dit boek te vinden is over dit onderwerp!)

Met dit e-boek zul je precies weten hoe je kunt zorgen voor gebalanceerde voeding voor je hond. En je leert ook hoe je allerhande problemen die vaak voorkomen, kunt aanpakken – of beter nog: hoe je ze kunt voorkomen!

Duizenden mensen hebben het al gedaan – met verbazingwekkende resultaten. Jij kunt het ook! De voedingsadviezen in dit boek zijn eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen en te volgen, en het logische concept erachter heeft zichzelf al tientallen jaren bewezen in Europa! Dit is oerdegelijke wijsheid gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek en observaties uit de praktijk van echte honden die genieten en profiteren van echte voeding. “Echte voeding” in de betekenis van Biologisch Adequate Rauwe Voeding – of afgekort, BARF.

Maar BARF is meer dan “Rauwe botten met vlees” (RMB) of “rauwe, vlezige botten”. Honden beantwoorden aan veel eigenschappen van de carnivoor maar zijn niet in staat om het goed te doen op een voeding die alleen bestaat uit rauwe botten met vlees. Ze hebben ook groente nodig – maar zijn evenmin in staat om het goed te doen op alleen groente! Voordat je de voeding van je hond kunt balanceren, moet je eerst leren en begrijpen wat een hond nodig heeft en hoe zijn voedingsbehoefte er uitziet, hoe je dit kunt vertalen naar leveranciers en inkoopmogelijkheden bij jou in de buurt, en wat voor invloed het heeft op het verteringsproces van je hond.

Dit e-boek leidt je stap voor stap door alle fases, van de uitleg hoe de spijsvertering werkt tot het zelf ontwikkelen van een praktisch BARF voedingsschema , waardoor het gemakkelijk is om je hond te voeden met een optimale gezondheid als resultaat. Je vindt er alles wat je nodig hebt om te begrijpen hoe je weloverwogen en intelligente beslissingen kunt nemen bij het samenstellen van een voerplan dat 4 tot 6 jaar toevoegt aan het leven van je hond – met een aanzienlijke reductie van je uitgave aan dierenartsen.

Je zult leren dat vet niet slecht is – als je een hond bent. Maar koolhydraten afkomstig van granen kunnen ernstige spijsverteringsproblemen veroorzaken en problemen met het metabolisme … toch wordt meer dan 65% van alle commerciële hondenvoer gemaakt van granen of graanproducten!

Je leert waarom de meeste dierenartsen en ambtenaren in dienst van de overheid niets vertellen over de waarheid achter commercieel voer en wat je hond echt nodig heeft als voeding. En de voerproducenten doen het ook niet. Zij willen dat je denkt dat rauwe voeding gevaarlijk is – zoals men 500 jaar geleden wilde dat Columbus zou geloven dat de wereld plat is. De waarheid is dat rauwe voeding gebalanceerd moet worden om te zorgen voor een optimale gezondheid. Wanneer je niets weet over de voedingsbehoefte van je hond, kun je net zo veel schade aanrichten met ongebalanceerde rauwe grondstoffen dan je kunt aanrichten met een goedkope brok. Dit e-boek legt uit waarom en hoe je een balans bereikt waardoor jouw biologisch adequate voerplan veel betere resultaten oplevert dan het beste commerciële voer.

Met dit boek weet je veel meer over de voeding van carnivoren dan je dierenarts ooit heeft geleerd om zijn titel te behalen. (Noot: er zijn wel dierenartsen die hun opleiding vervolgen na het afronden van hun studie, maar in de VS en Canada is er niets op het gebied van carnivoren voeding, behalve wat in een 2 uur durende lezing verteld wordt door een vertegenwoordiger van een of andere voerproducent!

Jawel, Mogens heeft controversiële teksten ingevoegd die vijanden kunnen opleveren (is al gebeurd!) maar tot nu toe is niemand in staat gebleken om te bewijzen dat hij fout zit. Integendeel, duizenden mensen en hun honden zijn er het levende bewijs van dat zijn concept werkt!

Voor Mogens is het belangrijk om de waarheid boven de tafel te krijgen zodat je in staat bent om goed voor je viervoeter te zorgen zonder dat je blootgesteld wordt aan en afhankelijk wordt van commerciële uitbuiting. Met zijn wetenschappelijke opleiding en sterke achtergrond zowel als zakenman dan als Militair, en zijn passie voor honden, wroet hij dwars door stapels BS heen totdat hij bij de kern van de misleiding waar jij het slachtoffer van bent, is aangekomen. Dit boek leert je ook om te begrijpen waarom de meeste dierenartsen het zich niet kunnen veroorloven om rauwe, natuurlijke voeding te ondersteunen …

Wanneer alle nonsens aan de kant geschoven is, blijft een diep respect voor Moeder Natuur over. Door gebruik te maken van de wolf als ultieme gids bij het samenstellen van een praktisch voerplan, zorgt Mogens dat je de weinige regels die je nodig hebt om de maaltijden van je hond samen te stellen, ook begrijpt. Je zult verbaasd zijn wanneer je ontdekt hoe simpel en eenvoudig het is. Wanneer je tenminste het algehele concept begrijpt …

Maar Mogens laat je niet in de steek. Hij legt alles wat je moet weten uit op een manier die logisch is. Alle eindjes worden aan elkaar geknoopt. Wanneer je dit boek leest, kun je vol vertrouwen je eigen keuzes maken. En het is heel gemakkelijk om steeds weer terug te keren naar het boek. Het uitgebreide referentie systeem zorgt er voor dat het lezen van dit boek veel weg heeft van een bezoek aan een bibliotheek met uitgebreide naslagwerken.

Zeer goed georganiseerd en een fantastische layout – een waar genot om te lezen! Ik wist niets over natuurlijke voeding maar nu voel ik me als een expert! Het zit allemaal zo logisch in elkaar …

Eric Johansson, MissouriHet beste boek over natuurlijke voeding dat momenteel in de handel is. Ik keek naar de inhoudsopgave en ik was verkocht! Het boek omvat ALLES wat ik nodig heb om er voor te zorgen dat mijn hond gezonde voeding krijgt. Ik ben erg dankbaar voor de links die verwijzen naar een belangrijk stuk tekst, veel beter dan wanneer ik zelf maar moet zoeken naar een belangrijk stuk. Jij hebt al het werk al gedaan voor mij. Bedankt!

June Watson, British ColumbiaIk heb de boeken van Ian Billinghurst gekocht. En van Tom Lonsdale. En van Carina McDonald, Sue Johnson, Richard Pitcairn en Kymythy Schultze. Allemaal hebben ze hun eigen waarde, maar dit boek steekt er ver boven uit. Het is echt alles wat je nodig hebt of je net begint met rauwe voeding of al jaren bezig bent. De subtitel "Het ultieme naslagwerk voor hondenbezitters" is correct. Helemaal mee eens.

Carl Bishop, FloridaWanneer je dit boek wilt bestellen en meteen downloaden, klik dan op de afbeelding hieronder van de kleine, witte hond die een lap pens aan het eten is (‘vuile pens’ genoemd en in het Engels ‘green tripe’ hoewel de kleur meestal grijs/bruin is en niet groen...). Tussen haakjes: vuile pens is de meest effectieve, natuurlijke tandenborstel voor je hond die er maar te vinden is!"Rauwe voeding voor honden - het ultieme naslagwerk voor hondenbezitters" 
 Voor echt eten moet je werken!
 Je hond heeft zijn tanden,
 zijn poten en zijn hele lichaam
 nodig om een stuk pens in
 stukken te knippen die klein
 genoeg zijn om doorgeslikt te worden.
 
 Ik weet zeker dat hij het lekker vindt!
is een alles omvattend e-boek, tot stand gekomen door een belangrijke uitbreiding van de voorloper "Canine Choice - by Nature", een boek dat ontstond omdat er behoefte aan was en gebaseerd is op de eenvoudige voedingsrichtlijnen die Mogens ontwikkeld heeft voor zijn cliënten en distributeurs in de periode dat hij een bedrijf had dat zich bezig hield met de productie van rauwe diepvriesvoeding voor honden (hij heeft het bedrijf later weer verkocht). Het was de eerste van zijn soort in Noord-Amerika (en waarschijnlijk de hele wereld) waar een grote verscheidenheid aan rauwe grondstoffen verkrijgbaar was met een garantie op het etiket dat er absoluut niets in verwerkt was dat niet op het etiket stond. Ongebleekte pens (vuile pens) was de grote favoriet van de meeste honden!

Het nieuwe e-boek is minstens drie keer zo uitgebreid en omvangrijk dan zijn voorloper! Enkele belangrijke uitbreidingen zijn:

 • Een grondige uitleg van de filosofie achter het voeren - gewoon logisch en volgens het "gezonde verstand" (en daar hapert nog wel eens wat aan, zoals je wel zult weten...)

 • Een gedetailleerde herziening van de voedingsgids voor volwassen honden met veel degelijke voorbeelden van voedingsschema’s

 • Een apart hoofdstuk over het balanceren – waarom het belangrijk is en hoe je het voor mekaar krijgt zonder onnodig zweetwerk wanneer je het concept eenmaal begrijpt.

 • Een apart hoofdstuk over het spijsverteringsstelsel van de hond hoe zijn maagdarmsysteem in elkaar zit, zowel mechanisch als chemisch – zodat zodat iedereen kan begrijpen dat we te maken hebben met iets dat heel erg verschilt van onze eigen spijsvertering! (Vet en koolhydraten zijn belangrijke voorbeelden, maar er zijn er nog veel meer)

 • Een apart hoofdstuk over het lezen van de etiketten van commercieel hondenvoer, uitleg over de informatie je daar wel en niet uit kunt vinden en de informatie er wel en niet te halen is uit vergelijkende analyses. (Je zult schrikken wanneer je er achter komt wat een producent volgens de wet allemaal mag en kan doen! De meeste zogenaamde “gegarandeerde analyses” vertellen absoluut niets over de waarde van het product als een adequate voedselbron voor honden …)

 • Een apart hoofdstuk over de verschillende manieren waarop je kunt werken met je dierenarts - zelfs wanneer deze het niet eens is met de manier waarop je je gedomesticeerde wolf voedt!

 • Een uitgebreide selectie speciale maaltijden en voerschema’s die uitgewerkt zijn op verschillende manieren die verband houden met de beschikbare grondstoffen, zowel voor pups (alle fases) als voor volwassen honden, en ook voor de periode waarin ze omgeschakeld worden op andere voeding.

 • Een discussie over de omschakeling naar een biologisch adequate manier om maaltijden samen te stellen. Er zijn verschillende theorieën waar je wat aan kunt hebben als leidraad en elk van ze heeft zijn voordelen en nadelen, zowel voor de spijsvertering als het algehele metabolisme. Wanneer je de voors en tegens kent en kunt afwegen, kun je een weloverwogen en intelligente keuze maken die bij jouw situatie past ..

In de hoofdstukken over het bewaren van voer en het controleren van de ontlasting zul je een aantal opmerkelijke zaken tegen komen. Het is eigenlijk heel verbazingwekkend hoeveel informatie hondenpoep geeft over de spijsvertering en het algehele welzijn!

Veel mensen belonen hun hond met iets lekkers maar vergeten om dit bij het totale voedingsschema te rekenen. En je zou eigenlijk je eigen beloningen moeten maken … (Ja, er staan speciale recepten in dit kookboek!)

De puppygids is herzien en gereorganiseerd op basis van nieuwe onderzoeken en inzichten. De oude manier werkt nog steeds heel goed, maar in de nieuwe gids staat meer informatie en de voerschema's zitten logischer in elkaar - en de uitvoering is gemakkelijker!

In de natuur krijgen pups voeding van drie bronnen:

 1. De moedermelk (veel vetten en koolhydraten);
 2. De opgebraakte maaginhoud van volwassen roedelleden (half verteerd);
 3. "Echt eten" - een ware uitdaging voor een nog niet volgroeid verteringsstelsel.

Als we kijken naar de chemische kant van deze drie soorten eten is het logisch om de maaltijden van de pup klaar te maken op een manier die hier zo goed mogelijk bij past - en dat is helemaal niet moeilijk! Het klaarmaken van het eten wordt er ook eenvoudiger door. Gebruiksvriendelijkheid in combinatie met meer efficiëntie - een hele vooruitgang.

Er is ook een hoofdstuk gewijd aan een overzicht van bruikbare en niet zo bruikbare voedselbronnen. Handig voor als je inkopen doet - en je voordeel te halen als je ergens een goede deal kunt maken.

Je kunt er niet omheen: mensen die hun honden rauwe voeding geven zijn niet erg geliefd bij de pet food industrie, waar jaarlijks biljoenen euro's uitgegeven worden aan propaganda en misleiding met het doel om hondenbezitters zo ver te krijgen dat ze hun geld uitgeven aan industrieel voer dat totaal niets te maken heeft met biologisch adequate voeding. Je hebt deze propaganda vast wel eens gezien in de vorm van "wetenschappelijk bewijs" en "deskundig advies". Het is best wel moeilijk om door deze leugens en achtergehouden waarheden heen te kijken - ze zijn gebaseerd op de principes van hersenspoeling. Mogens besteedt uitgebreid aandacht aan deze bangmakerij in de in maart 2006 herziene en uitgebreide versie van "Rauwe voeding voor honden - het ultieme naslagwerk voor hondenbezitters", met voorbeelden hoe deze propaganda werkt en hoe misleidend ze is. Je gaat er van walgen - maar je krijgt ook de gereedschappen om niet meer ten prooi te vallen aan deze "slimme marketing".

Ook gedetailleerde voorbeelden van fouten die vaak gemaakt worden door dierenartsen!

Mogens mag tevreden zijn over dit boek! En jij ook - je krijgt alles wat je nodig hebt om de knoop door te hakken en je eigen, verantwoorde beslissingen te nemen over hoe je hond gevoed kan worden om optimaal gezond te worden. Als je vragen hebt die niet beantwoord worden in dit boek, laat het ons dan weten - we vinden het antwoord voor je, als er tenminste een antwoord is! Dit wordt dan weer een deel van de volgende update - alle kopers krijgen bericht om updates gratis te downloaden. (Deze uitgave is de zevende update nadat het in 2000 voor het eerst uitkwam - dit betekent dat Mogens serieus bezig is om je op de hoogte te houden van alle nieuwe inzichten!)

Dit is het boek waar ik op gewacht heb. Ik kan je niet genoeg bedanken voor het schrijven ervan! Ik ben heel erg tevreden met deze aankoop en ik kan het iedereen aanraden, of ze nou rauw willen voeren of niet!

Marcy Levine, New Jersey

Voor een volledig overzicht van de inhoudsopgave kun je de complete “Inhoudsopgave” bekijken (wordt geopend in een apart venster).

Indrukwekkend? Nou, wacht maar tot je alle 365 bladzijden gezien hebt! Het is een goed georganiseerd naslagwerk - je hoeft het niet allemaal achter elkaar te lezen! (Als je nu wilt bestellen en meteen downloaden kun je dat hier doen)Achtergrond informatie:

De inhoud van dit nieuwe e-boek is ontstaan uit een combinatie van Mogen’s onderzoeken op het gebied van de fysiologie van de hond en zijn meer dan 30 jaar lange ervaring met honden. Ook uit de lesprogramma’s over preventieve gezondheidszorg en instructeuropleidingen die hij ontwikkelde met de bekende Deense dierenarts Finn Smed die, toen het woord “holistisch” geïntroduceerd werd, al vele jaren bezig was met het uitoefenen van holistische diergeneeskunde. Deze trainingen hebben ze langer dan 15 jaar lang samen gegeven aan clubs en verenigingen in Denemarken.

De inhoud is zorgvuldig bekeken door holistische dierenartsen uit Europa en Noord-Amerika. Op hun advies zijn er veel zaken toegevoegd om van dit boek een zo volledig mogelijk naslagwerk te maken waarbij het hele plaatje te zien is en alle belangrijke vragen beantwoord worden.

Het e-boek is geen nieuwe poging om een of ander recept naar voren te schuiven als “het beste”. Het is een serieuze poging om jou tot in de details te laten begrijpen wat je je hond aandoet wanneer je hem commercieel voer geeft en wat je kunt doen om voor de hand liggende problemen waar je als consument mee te maken krijgt wanneer je probeert om zelf voer te maken, op te lossen:

 • Wat je moet aanschaffen en waarom.
 • Welke grondstoffen je kunt gebruiken en hoe je ze kunt aanbieden.
 • Hoe je de verschillende bestanddelen zodanig kunt balanceren dat belangrijke zaken niet over het hoofd gezien worden.
 • Waarom vuile pens alle extra moeite die het kost om het te vinden dubbel en dik waard is.
 • Welke grondstoffen uit eigen keuken en tuin (als je tenminste een eigen tuin hebt) je kunt gebruiken.
 • Hoe je omgaat met “goede adviezen” van anderen en je eigen weloverwogen keuzes kunt blijven maken.
 • Wanneer en hoe je met je dierenarts kunt praten over wat je voert.

Wanneer we het hebben over wat we aan onze honden zouden moeten voeren is Canis Lupus, de wolf en wat hij zou eten in een natuurlijke, gezonde omgeving, het ultieme naslagwerk voor Mogens. Het is echter onmogelijk om dit te vertalen naar het dagelijkse leven van een hondenbezitter. En ook is Moeder Natuur niet altijd even vriendelijk voor haar kinderen – ze aarzelt niet om individuen te offeren op het altaar van wat bij de diverse diersoorten past.

We kunnen er veel baat bij hebben wanneer we een en ander begrijpen – maar het is niet nodig om de wreedheden die bijgedragen hebben aan onze ontwikkeling, te herhalen.

Het is belangrijk om het voornaamste concept achter mogelijke oplossingen te begrijpen. Als moderne wereldburger kun je de keuzemogelijkheden die er zijn, relateren aan wat Moeder Natuur gedaan zou hebben in jouw plaats wanneer ze in een goede bui zou zijn. Niet door het voortzetten van dezelfde ontberingen en moeilijkheden die ze aan de wolf gegeven heeft om de soort gezond en wel te laten overleven.

Dit e-boek reikt je een sleutel aan op een logischemanier..

Het is geen kwestie van “terug gaan naar de natuur” door je hond op jacht te sturen. Dat zou onverantwoord zijn.

Het heeft te maken met leren van de Natuur, waarbij we gebruik maken van de beschikbare informatie en deze op een verstandige manier gebruiken en toepassen. Daarbij moeten we ook erkennen dat er praktische grenzen zijn voor ons in de hoedanigheid van consumenten. Het is zinloos om met een “ideaal” plan op de proppen te komen dat kilometers verwijderd is van wat een normale hondenbezitter kan verwezenlijken. En het is ook niet nodig …

Ik hou van de manier waarop je het gezonde verstand een plaats geeft in het leerproces. Ik begon n.a.v. de voeding van de wolf na te denken over wat mijn hond echt nodig zou hebben voor een goed voer”non”schema om de voorspelbare problemen te voorkomen! Het is allemaal zo verrassend – maar als het goed uitgelegd wordt is het allemaal ook zo logisch! Het maakt het leven veel gemakkelijker!

Inge Thomsen, DenmarkMogens gebruikt wetenschappelijke theorieën op een voor iedereen begrijpelijke manier. Hij breekt ingewikkelde onderwerpen af tot heel praktische, basisrichtlijnen die in het leven van alledag gemakkelijk toe te passen zijn - omdat ze zo logisch zijn!

Hans-Uwe Lutzen, AustriaOm het “spel” goed te kunnen spelen moet je de regels begrijpen. Met dit boek leer je om de regels van biologisch adequate voeding te begrijpen en je krijgt een aantal zeer specifieke methodes aangereikt die gemakkelijk te gebruiken zijn bij wat voor veel mensen een chaotische taak lijkt te zijn. Het voeden van jouw gedomesticeerde wolf hoeft geen gecompliceerde wetenschap te zijn, en het is ook niet nodig om blindelings te vertrouwen op commerciële uitbuiters!

Met de talrijke voorbeelden van voerschema’s zowel voor pups als volwassen honden heb je voor, tijdens en na de omschakelingsperiode een aantal krachtige werktuigen tot je beschikking. . Wanneer je de principes begrijpt, kun je de voeding van je hond gewoonweg niet verpesten! Maar het echte goede nieuws is dat het eenvoudig en gemakkelijk is om je hond natuurlijke, rauwe voeding te geven. En het hoeft ook niet duur te zijn!

Je kunt alles op je gemakje doen – er is geen enkele reden om je te binden aan een tijdslimiet of aan een of ander recept dat nauwkeurig gevolgd moet worden. Met dit e-boek zul je begrijpen dat jouw hond over een aantal opmerkelijke eigenschappen beschikt waardoor je heel laconiek kunt blijven over de manier waarop je hem voert.

Het boek komt in PDF-formaat en zit vol met hyperlinks waardoor het gemakkelijk te gebruiken is als naslagwerk. Meer dan 400 pagina’s met geconcentreerd materiaal! (Wanneer het een gedrukt boek op standaard formaat zou zijn, zouden het ongeveer 600 pagina’s zijn...) En de tips en aanwijzingen die er in staan worden al langer dan 30 jaar getest door vele duizenden gelukkige honden en gelukkige baasjes.


Misschien vinden sommigen die het boek “alleen maar ff doorbladeren om te kijken wat rauw is” dat alles nogal overweldigend is maar laat asjeblieft niets weg – dit boek is veel informatiever dan elk ander boek over rauwe voeding!

De grondigheid en de aandacht voor details geven een prima ondersteuning, zelfs voor een ervaren rauwvoerder zoals ik. Dit prettige en onderhoudende boek bevat informatie die ik alleen zou kunnen vinden na een grondig onderzoek en zelfs dan zou ik niet eens alles kunnen vinden.

Marcy Levine, New Jersey

Je kunt jouw boek nu downloaden..Wat je krijgt:

Dit allesomvattende kookboek voor honden geeft je:

 • Een volledig begrip van wat biologisch adequate voeding (BARF) eigenlijk is voor een hond

 • Een hele simpele formule om het voerschema te balanceren waardoor het zo dicht als praktisch mogelijk is, in de buurt komt van wat Moeder Natuur gepland heeft.

 • Welke grondstoffen je kunt gebruiken en welke niet – en waarom.

 • In hoeverre je veilig gebruik kunt maken van tafelresten.

 • Hoe je snel en makkelijk eten kan maken met een minimum aan inspanning.

 • Hoe veel je zou moeten voeren en wanneer.

 • Wat je kunt doen om de buik van je hond in goede vorm te houden en de spijsvertering optimaal.

 • Hoe je problemen tijdens de omschakeling kunt voorkomen door een heel eenvoudig plan te volgen.

 • Wat je precies aan een pup voert – en hoe je de maaltijden en het schema kunt aanpassen wanneer hij begint te groeien.

 • Hoe je een volwassen hond voert zodat hij wat gezondheid betreft goed in vorm blijft, waardoor de rekeningen van je dierenarts nog maar een fractie zijn van wat je gewend bent!

 • Wat je naast het genieten van de schone witte tanden, zachte vacht, grote vitaliteit, goede weerstand, vermogen om insecten af te weren en al die andere voor de hand liggende voordelen op het gebied van gezondheid die je al na een paar weken ziet, nog meer kunt doen om te controleren of je hond het goed doet op zijn voeding.

 • Waarom je niet altijd kunt geloven wat je dierenarts je wil doen geloven – en wat je kunt doen om dit probleem te omzeilen!

 • Waarom diarree meestal helemaal geen redden tot bezorgdheid is – en wanneer het wel zo is en je de dierenarts moet inschakelen.

 • Hoe je andere eigenschappen van de ontlasting van je hond kunt gebruiken om zijn welzijn te controleren! (Misschien heb je er geen behoefte aan om dit te weten maar het is eigenlijk heel nuttig en het hoeft ook niet weerzinwekkend te zijn … er is veel te leren van een hondendrol!)

 • Waarom er honden zijn die hun voedsel weer uitbraken – en wat je daaraan kunt doen, vooral wanneer het gebeurt nadat je iets nieuws gevoerd hebt. (Je zult tot je verbazing ontdekken dat het bijna uitsluitend te maken heeft met hoe je de hond in het verleden gevoerd hebt – het heeft niets te maken met de kwaliteit van het nieuwe voedsel zoals veel mensen die niet beter weten, denken!)

 • Waarom je soms niet bezorgd hoeft te zijn over bedorven voedsel en waarom je soms heel erg voorzichtig moet zijn met het aanbieden van bedorven voedsel!

 • Hoe je de voerkosten met 30% omlaag brengen kunt en tegelijkertijd de gezondheid van je hond verbetert!

 • Waarom je geen vertrouwen moet hebben in commerciële voerproducenten en de claims op hun etiketten.

 • Hoe de verenigingen van dierenartsen verbonden zijn met de overheid en wat voor invloed deze connectie heeft op het vermogen van je dierenarts om je te ondersteunen.

 • Hoe de verenigingen van dierenartsen financieel betrokken zijn bij de productie van diervoeding.

 • Wat voor informatie over huisdiervoeding je precies krijgt wanneer je de etiketten leest, zowel bij commercieel droogvoer als bij commercieel versvoer en andere voerbronnen die je misschien gebruikt.

 • Waarom de meeste informatie weinig tot geen waarde heeft, om maar niet te zeggen dat het ronduit bedrog is. (Lees het commentaar van een wetenschappelijk opgeleide analytische chemicus en je hebt serieuze stof tot nadenken!)

 • Waarom je nooit iets van de bakker zoals biscuits, iets lekkers waar meel in verwerkt is of wat voor brood dan ook aan je hond moet geven, maar dat het veilig is om de stukjes weggesneden vet van je eigen biefstuk te geven zolang het vlees niet gebakken is.

 • Waarom graanproducten problemen met de spijsvertering geven vanwege een chemisch conflict in de buik.

 • Welke supplementen je kunt gebruiken en waar ze te vinden zijn.

 • Wat je kunt gebruiken als beloning en een aantal eenvoudige recepten om ze snel en makkelijk zelf te maken.

 • Hoe je drinkwater van een goede kwaliteit kiest, zowel voor jezelf als voor je hond.

 • Waarom er mensen zijn die willen dat jij gelooft dat honden die rauw vlees eten, vals worden – de eigenlijke reden dat ze het zo vastberaden verdedigen is het feit dat ze het niet regelmatig krijgen!

Je kunt het allemaal hier vinden!Ik heb veel ervaring met rauwe voeding, maar dit is een waardevol boek en ik begrijp de betreffende onderwerpen nu veel beter. De organisatie van dit boek is fantastisch. Ik kon heen en weer springen wanneer het nodig was en gewoon terug gaan naar waar ik aan het lezen was. Een uitstekende aanpak voor een naslagwerk. Ik kan dit boek aan alle hondenbezitters aanbevelen, of ze nou van plan zijn om over te stappen op rauwe voeding of niet.

Josh Turner, VirginiaIk kan alleen maar WOW roepen! Dit is het boek waar ik op gewacht heb. Ik heb een aantal andere boeken maar geen van ze is zo compleet als dit boek. Hartelijk dank voor de manier waarop je het voeren van mijn hond zo eenvoudig gemaakt hebt. Ik ben nu niet meer zo bang omdat ik precies weet wat ik moet doen en hoe ik het moet aanpakken.

A. J. Watson, IdahoPagina’s die je nu kunt bekijken:

Wil je een aantal voorbeelden zien?
Hierbij een aantal pagina’s uit het boek:
(ze worden allemaal geopend in een apart venster)

Alle voorbeelden zijn in PDF-formaat, het e-boek zelf ook.

Als je meer nifo nodig hebt of een gratis PDF plug-in wilt downloaden dan kan dat hier gratis download Adobe Acrobat Reader.
(Deze link wordt geopend in een apart venster dat jesluit om terug te keren naar deze pagina.)

Bekijk de inhoudsopgave zodat je kunt zien 
waar dit boek over gaat!!

Voorbeeld 0 (blz. 3-7)
Inhoudsopgave (compleet)

Lees het begin van het hoofdstuk 
over de filosofie van het voeren, 
zodat je zelf kunt zien dat droogvoer 
niet goed is voor een hond…

Voorbeeld 1 (blz. 10-13 )
De filosofie van het voeren

Lees het begin van het hoofdstuk over 
de spijsvertering van de hond, 
met Mogens’ experiment van zijn hond en hemzelf!

Voorbeeld 2 (blz. 19-22 )
Het spijsverteringsstelsel van de hond

Lees het begin van het hoofdstuk 
over het lezen van een etiket, 
op eigen risico! Je zult het niet leuk vinden!

Voorbeeld 3 (blz. 42-46)
Het lezen van de labels

Lees een stuk uit de voedingsgids 
voor volwassen honden over het gebruik 
van vet en rauwe botten met vlees in het voerschema.

Voorbeeld 4 (blz. 63-71)
Voedingsgids voor volwassen honden

Lees het begin van de voedingsgids voor pups 
en de grondgedachte achter deze manier 
om maaltijden samen te stellen.

Voorbeeld 5 (blz. 100-102)
Voedingsgids voor pups

Lees het begin van het hoofdstuk over de omschakeling 
op natuurlijke voeding en een overzicht van de problemen 
die je kunt voorkomen.

Voorbeeld 6 (blz. 116-124 )
Overschakelen op natuurlijke voeding

Lees het begin van het hoofdstuk over werken 
met je dierensrts zodat je zijn/haar 
conflict kunt begrijpen.

Voorbeeld 7 (blz. 177-182)
Werken met je dierenarts

Wil je meer?

Tuurlijk - dat kan altijd! Je kunt
hier het hele e-boek
meteen downloaden!

 

De schrijver:


 Mogens Eliasen, de schrijver van 
 ‘Rauwe voeding voor honden –
  het ultieme naslagwerk 
  voor hondenbezitters’.
  Mogens Eliasen is de oprichter en hoofdinstructeur van Human Dog Leadership Inc., een school voor hondenbegeleiders om effectieve trainingsmethodes te leren en op een verantwoorde manier voor hun honden te zorgen. Samen met zijn vriend, de Deense dierenarts Finn Jensen Smed, die bekendheid geniet door de geweldige resultaten van zijn programma’a op het gebied van holistische gezondheidszorg, ontwikkelde Mogens zijn trainingen op het gebied van biologisch adequate voeding voor honden. Hij richtte Canine Choice Natural Foods Inc. op (en verkocht het later weer), waarschijnlijk het eerste bedrijf in Noord-Amerika dat versvlees voor honden produceerde. De producten waren gebaseerd op Finn’s uitgebreide veterinaire deskundigheid en praktijkervaring gekoppeld aan Mogens’ wetenschappelijke opleiding in de chemie en zijn praktische ervaring met zijn studenten. Voeg hier Mogens’ talenten om te entertainen en moeilijke zaken heel gemakkelijk te maken, aan toe en je zult zeker genieten van deze voorlichting!

 • Click op de foto boven om Mogens Eliasen’s biografie te bekijken.


 Download jouw boek nu!
	
 Voor het bestwil van je hond…
 Je hond is een carnivoor-
	
 Hij verdient het om op de juiste manier gevoed te worden-
 In overeenstemming met zijn aard en zijn wezen!


Je had mijn vragen al beantwoord voordat ik ze zelf kon bedenken!

Anita June, British ColumbiaIk ben helemaal weg van dit boek. Ik heb nooit geweten dat er zoveel te weten was over rauwe voeding. En ook heb ik nooit geweten waar ik het allemaal kon vinden!

Cindy Fieldman, CaliforniaWaarom je dit boek wilt hebben:

You love your dog! Je bent gek op je hond! En je bent serieus bezig om hem goed te verzorgen! Je wilt dat dat je hond gezond is en van zijn leven geniet. Je wilt zo weinig mogelijk met hem naar de dierenarts. Je weet dat je kunt verwachten dat je kameraad aanmerkelijk langer leven zal op natuurlijke voeding – en zijn hele leven lang veel beter gezond is dan wat je kunt bereiken met een commercieel voer. En je weet ook dat je dit alleen kunt bereiken door de maaltijden trouw te blijven balanceren. Alleen rauwe botten met vlees is niet genoeg …

Je wilt graag leren hoe je de maaltijden van je hond kunt balanceren met grondstoffen waar je makkelijk aan kunt komen. Jij wilt dat je hondse familielid geniet van zijn eten – maar het moet niet te moeilijk worden om het te maken! Daarnaast zou je ook graag graag de commerciële informatie die je krijgt van de voerproducenten en de vele versvlees leveranciers kunnen beoordelen op hun waarde!

Waarschijnlijk zul je dit naslagwerk meerdere keren lezen. Je leest het een keer door om een overzicht te krijgen. Dan ga je je concentreren op de speciale voedingsgids voor jouw hond of pup om er zeker van te zijn dat je goed bezig bent, waarbij je het boek gebruikt als een kookboek. Daarna zul je het steeds weer opnieuw gebruiken als naslagwerk, om ff iets te checken – vooral wanneer je problemen tegenkomt op het gebied van een voedselbron of een probleem dat misschien te maken heeft met de voeding of wanneer je een vriend wilt helpen.

Het zal niet lang duren of de principes zijn helemaal ingeworteld in je dagelijkse leven en je zult er met veel genoegen achter komen dat het eenvoudig en goedkoop is om je hond te voeden op een natuurlijke manier.

Je wilt weten wat je precies moet doen om je hond optimaal gezond te houden – en hem een ongeveer 30% langer leven te geven. Iets dat je waarschijnlijk zelfs met het beste droogvoer nooit voor elkaar kunt krijgen!

Je wilt zo weinig mogelijk geld uitgeven aan de dierenarts. En waarschijnlijk vind je het dan ook helemaal niet erg wanneer deze kosten omlaag gebracht kunnen worden tot 10-20% van wat een verantwoordelijke hondenbezitter gemiddeld uitgeeft … (omdat zij moeten betalen voor gebitsbehandelingen, behandelingen tegen allergieën, huidproblemen, insectenwerende middelen en allerhande problemen met de organen en andere problemen die over het algemeen langzaam en geleidelijk ontstaan door onjuiste voeding …)

Je wilt dat je maatje gelukkig en actief is en laat merken dat ie zich goed voelt.

Je wilt het fijne gevoel van een zachte, glanzende, gezonde vacht.

Je wilt dat de tanden schoon en wit zijn – zonder dat je ze hoeft te poetsen – of te laten schoonmaken ... de verdoving die hiervoor nodig is, is niet geheel en al zonder risico en zeker niet goedkoop! (Honden die op een natuurlijke manier gevoed worden, hebben geen last van tandplak ...) En tot slot, ken jij iemand die ooit gezien heeft dat een wolf zijn tanden poetste met een tandenborstel? J

Je wilt de kans op vlooien en andere vervelende insecten minimaliseren.

Je wilt dat je hond een goede weerstand heeft waardoor hij een krachtige tegenaanval kan openen op een naar binnen dringende infectie zodat die op een lager en veel minder stressvol niveau afgehandeld wordt. Een goede weerstand is in staat om met een geweldige kracht terug te vechten zodat een infectie al weer over is zonder dat jij ook maar iets in de gaten had.

Je wilt de waarheid weten over mensen die proberen om geld te verdienen door spullen te verkopen die je helemaal niet nodig hebt.

Je hebt geen behoefte aan commerciële exploitatie van de liefde voor je hond door mensen die meer belang hebben bij hun eigen portemonnee en wat ze aan jou kunnen verdienen dan aan jou en je hond.

Je wilt niet gokken en verliezen omdat je niet wist wat je wel had moeten weten. Het voeden van je vierbenige familielid en je zorg voor een optimale gezondheid gedurende zijn hele lange leven hoeft geen lot uit de loterij te zijn...

Je hebt er geen behoefte aan dat de commercie jou komt vertellen wat goed is voor je hond terwijl zij er financieel voordeel aan hebben wanneer je hun producten koopt (Hoorde ik iemand “conflict of interest” zeggen?)

Je hebt geen behoefte aan “goed advies” terwijl het niets anders is dan reclame.

Je wilt zelf de keuzes maken die belangrijk zijn voor jou en je hond!

Jij zorgt goed voor je hond – en je bent op een serieuze manier bezig met de verantwoordelijkheid die je als bezitter hebt.

Je wilt voelen dat je capabel bent om goed voor je hond te zorgen!
Het allerbeste nieuws: Het kan allemaal!

En het is hier te krijgen:

Plaats een bestelling voor
"Rauwe voeding voor honden - het ultieme naslagwerk voor hondenbezitters"

Onze 100% no-risk garantie:

Onthou goed: je aankoop is volledig vrij van risico. Als je om wat voor reden dan ook vindt dat dit e-boek zijn geld niet waard is, dan krijg je je geld terug! En het is niet nodig om je te haasten om een beslissing te nemen - deze garantie is een heel jaar geldig! Het enige wat je hoeft te doen is een mail te sturen waarin je vraagt om teruggave. Zo makkelijk is het. Je krijgt het op dezelfde manier terug als je betaald hebt. Met andere woorden, wanneer je betaald hebt via PayPal, dan krijg je je geld terug via PayPal.

(Let wel: we hebben een aankoopbevestiging nodig. We dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor vertragingen of extra kosten die op je verhaald worden bij ontvangst van de teruggave die je via dezelfde media ontvangt dan waarmee je betaald hebt.)

Krijg je zo’n onvoorwaardelijke garantie van Amazon of Barnes & Noble? Of van wie dan ook in de wereld van het drukwerk? Ken je een boekenwinkel waar je een jaar lang een boek kunt lenen en dan terug kunt brengen en ook nog geld terug krijgt?

Wat let je dan nog om door te gaan?

Plaats je no-risk bestelling nu!

Je hond zal je er dankbaar voor zijn...


Bestaat er een woord dat beter is dan geweldig of fantastisch? Dit boek is alles wat ik nodig heb.

Dawn Forsyth, Ontario
Hierbij een overzicht van de feedback die mensen gegeven hebben:

94% heeft de vragenlijst terug gestuurd.

Op de vraag hoe men de waarde van de informatie inschatte in dit e-boek, kwamen de volgende antwoorden:

 • 49% "uitstekend"
 • 37% "zeer waardevol"
 • 6% "waardevol"

Op de vraag hoe men tegen zijn eigen tevredenheid aankeek na de aanschaf van dit e-boek, kwamen de volgende antwoorden:

 • 43% was "buitengewoon tevreden"
 • 31% was "zeer tevreden"
 • 19% was "tevreden"

Op de vraag of men het e-boek zou aanbevelen aan andere hondenbezitters, kwamen de volgende antwoorden:

 • 69% "Ja, zelfs aan mensen die niet van plan zijn om over te stappen op rauwe voeding "
 • 19% "ja, absoluut"
 • 6% "ja"

Dat vertelt alles al, nietwaar? (Let wel: de antwoorden hierboven zijn alle antwoorden die we ontvangen hebben op de vragen!)

Waarom sluit je je niet aan bij dit edele "roedel"?

Download jouw boek nu!
Een paar mythes ontrafeld:

Oh, weet je wel dat honden vals worden wanneer ze rauw vlees eten of echte botten met vlees?

Hier is de waarheid:

Wanneer een carnivoor die gevoed wordt met onjuiste voeding eindelijk te pakken krijgt waar hij genetisch op voorgeprogrammeerd is als zijnde “echt voedsel” (i.e. rauw voedsel) dan laat ie zich dat kostbare bezit niet zomaar afpakken! Een dier dat zo gestresst is zal bereid zijn tot bijna alles om zijn schat te beschermen zoals o.a. agressief gedrag van een ongebruikelijke intentie.

Een hond die gewend is om rauw vlees en rauwe botten met vlees te krijgen als regelmatig terugkerende onderdelen van zijn voeding zal deze waarderen, zeker – maar zal er verder niet veel waarde aan hechten. Ach, hij krijgt later wel meer! Hij hoeft het niet wanhopig te verdedigen ...

Maar als je wilt dat je gedomesticeerde wolf agressief gedrag laat zien omdat hij zijn voedsel beschermt, dan moet je hem brokjes voeren en wachten tot hij een keer per ongeluk een heerlijk stuk vlees te pakken heeft gekregen – en jij zult niet voorbereid zijn op zijn agressie! (Sorry voor de blasé reactie – maar dit is de reden waarom bepaalde mensen denken dat honden vals worden van rauw vlees of rauwe botten met vlees!)

De oplossing is eenvoudig: geef je hond natuurlijke voeding te eten – en dan heb je echte provocatie nodig om agressief en beschermend gedrag op te roepen …


Oh, en dat verhaal over honden die op jacht gaan naar levende prooidieren wanneer ze eenmaal de smaak van rauw vlees te pakken?

Net zoveel BS dan de mythe hiervoor. Het jachtinstinct van honden werkt niet zo. Veel honden jagen prima op de bal die je gooit – maar betekent dat nu dat zo’n “bal gekke” pup tennisballen gaat eten? Of houten stokken?

Een carnivoor moet leren wat de connectie is tussen de verschillende instinctmatige gedragshandelingen. Zoals ze moeten leren dat jagen tot doden kan leiden. En ze moeten leren dat doden kan leiden tot een maaltijd. Die instincten kunnen niet gecombineerd worden wanneer er geen leerproces is geweest waardoor het ene instinctmatige gedrag het andere oproept. Zo zit de natuur niet in elkaar. En waarom zou jij je hond leren om levende dieren te doden om zijn maag te kunnen vullen? Trouwens, zelfs al zou je hem leren om bijvoorbeeld muizen dood te maken dan nog is het niet mogelijk dat hij ook vogels dood maakt of andere dieren die er anders uitzien, anders ruiken en zich anders gedragen dan muizen.

Deze gedachtegang komt op hetzelfde neer als denken dat je je kind leert om koeien te slachten wanneer je hem gehakt te eten geeft … daar is heel wat meer scholing voor nodig! Hetzelfde gaat op voor je wollige kind met vier voeten.

Asjeblieft, geen verdere grappen meer - click op het plaatje beneden!

Je hond verdient het.


 Van je hond houden betekent goed voor hem zorgen 
 – op zijn eigen biologische voorwaarden 
 en met respect voor zijn aard en zijn wezen…

 Met dit boek kun je vol vertrouwen van start gaan.

 Je hond zal je dankbaar zijn!

Click op de foto hierboven
om verder te gaan!
Als je nu bestelt, krijg je twee bonussen:

 1. Mogens Eliasen's e-boek "Veilig drinkwater voor je hond?" - een 30 bladzijden tellend overzicht van de bekende problemen met drinkwater en wat je daar aan kunt doen. De problemen variëren van gebied tot gebied en de technologieën of maatregelen in het ene gebied bij het andere gebied ook. Mogens leidt je door deze chemie, zodat je je eigen plan of actie kunt uitvoeren (Klik op de titel voor meer info over dit boek.)

 2. Een 70 bladzijden tellende verzameling artikelen van Mogens Eliasen over rauwe voeding en rauw voeren, die je mag uitprinten en kopiëren en weggeven aan andere mensen. In het boek wordt ook verwezen naar deze artikelen - ze zijn ook handig om bij de hand te hebben voor jezelf. En heel praktisch als je iemand inzicht wilt geven in de controversiële onderwerpen van het voerdebat of de bangmakerijen. (Klik op de titel voor een overzicht.)

(Let wel - deze twee bonussen krijg je nu. Ze kunnen elk moment ingetrokken worden, zonder nader bericht.)
Genoeg! Je hebt nu voldoende info gekregen om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen...


 

Hoe je dit boek kunt bestellen en meteen downloaden
of een gedrukte versie of CD toegestuurd kunt krijgen


 RAUW – zoals de Natuur het 
 voorbestemd heeft voor honden!
 
 Wanneer je begrijpt hoe de spijsvertering 
 van een hond in elkaar zit, is het niet moeilijk 
 om je beste vriend biologisch adequate voeding te geven.

 Met dit boek weet je meer over hondenvoeding dan je dierenarts!
Onze prijzen in US$:

Download het e-book nu
(WERELDWIJD): $