Mogens Eliasen:

"Trek niet aan de lijn!"


5 makkelijke stappen om je hond
netjes aan de lijn te laten lopen


Nederlandse vertaling van oorspronkelijke titel:
"Don't Pull on the Leash!"


(Click hier om je bestelling te plaatsen )Het E-boek:


 Walking nicely on a leash 
 is within what every dog can learn 
 - and what every dog owner can teach!

"Trek niet aan de lijn" is een systematische handleiding (of zo je wilt, een trainingsprogramma) die er voor zorgt dat elke hond stopt met trekken aan de lijn, als je de gegeven instructies opvolgt.

Wat de meeste hondeneigenaren zich niet realiseren is dat ze door geen effectieve actie te ondernemen tegen het trekken, eigenlijk hun honden leren om aan de lijn te trekken! De gangbare uittrekbare lijnen bijvoorbeeld zijn simpelweg zo voortreffelijk geschikt voor dit doel, dat het verbazingwekkend is dat ze niet verkocht worden als "trek-aanleer-apparaten".

Duizenden zo niet miljoenen hondeneigenaren hebben op de harde manier geleerd dat slipkettingen en prikkettingen (met naar binnen gerichte pinnen) simpelweg niet werken als automatische trainingsattributen om een hond te laten stoppen met trekken. Ze hebben misschien enig kortdurend effect, maar dat duurt niet lang. De enige manier om langdurig resultaat te verkrijgen met deze attributen is door er flinke rukken aan te laten geven door de geleider - wat de hond ondraaglijke pijn bezorgt. Als de pijn sterk genoeg is, zal dit de hond afschrikken, niet zo zeer van het trekken, maar van het plezier hebben in de wandeling, want de hond ervoer de pijn als resultaat van het zich richten op datgene wat zijn aandacht trok, en dat was zeker niét het trekken...

In veel gevallen, als de geleider te gretig is of te boos wordt, wordt de ruk zo hard dat deze een complete angstreactie teweegbrengt bij de hond. In elk geval zal de hond de pijn verbinden aan datgene waar hij zijn aandacht bij had op het moment dat hij de pijn ervoer. En dat zal niet het feit zijn dat hij aan de lijn trok, want het trekken was alleen maar een consequentie van het trachten te doen wat hij wilde doen... Dus hoewel je technisch gesproken misschien bereikt dat de hond stopt met trekken, ben je nog steeds niet doorgedrongen tot je hond dat het trekken verkeerd was, en je hebt hem zeker niet geleerd hoe hij kon bereiken wat hij wilde op een manier die voor jou acceptabel was! Dat is simpel te begrijpen: hij bereikte het niet, dus er vond in dat opzicht geen leerproces plaats... Honden leren niet van wat ze niét kunnen doen. Ze leren bijna alleen maar van wat ze doen.

Als je een elektronische halsband gebruikt, zal dit resulteren in dezelfde ongewenste angstreactie. Wederom, door pijn toe te dienen schrik je de hond af om plezier te beleven aan datgene waarvan hij wil genieten tijdens de wandeling. Het vernietigt simpelweg het hele nut voor het uitlaten van de hond!

Heb je er wel eens over nagedacht waarom je de hond meeneemt voor een wandeling? Zou dat niet zijn omdat je de hond een fijne tijd om te genieten wilt geven? Dus hoe past het gebruik van pijn in dit plaatje?

Het punt is dat straf en het toedienen van pijn simpelweg niet werken bij een hond zonder een aantal totaal onaccepabele risico's of neveneffecten te krijgen.

Straf is een menselijke uitvinding. Het bestaat niet in de Natuur, en de hond heeft geen genetische code om het te begrijpen, geen instincten die het kunnen verwerken en een zinvolle respons verstrekken.

Maar hé, het uitlaten van je hond zou ook voor jou aangenaam moeten zijn!

En dat kan het ook zijn. Er bestaat een manier waarop zowel jij als je hond bereiken wat je wilt tijdens een wandeling. De hond te laten genieten waarvan hij wil genieten. Onder voorwaarden die ook voor jou plezierig en aangenaam zijn.

"Trek niet aan de lijn" geeft je een zorgvuldig geteste trainingsmethode die precies dat tot stand zal brengen. Geen uitzonderingen. Tenminste... als je de instructies opvolgt.

Dit e-boek is in PDF formaat en alle verwijzingen zijn hyperlinks waardoor het makkelijk is om het ook als naslagwerk te gebruiken. De 40 pagina's vormen geconcentreerde materie, maar zijn makkelijk toe te passen! Er komt echter wel enige serieuze studie kijken bij het gebruik van deze trainingsmethode:

 1. Allereerst moet je de trainingsprincipes die hier aan het werk zijn begrijpen. Zowel degenen die tégen je werken, als degenen waar je op kunt bouwen. Het is nodig dat je weet waarom de hond trekt, en wat je opties zijn voor een succesvolle training die dit ongewenst aangeleerde gedrag effectief zal tegengaan.

 2. Ten tweede moet je jezelf erin trainen om de nodige invloed op je hond uit te oefenen. Er zijn een aantal praktische technieken die je je eigen zou moeten maken - en deze zijn zeer afhankelijk van je hond en van zijn persoonlijkheid. Er bestaat geen "één maat past allen" optie hier - je moet dit leren door er mee te experimenteren, terwijl je de reacties van de hond observeert! Op deze manier zul je achterhalen wat precies werkt voor jouw hond. En dat is wat je nodig hebt.

 3. Ten derde moet je deze vaardigheden gebruiken in korte makkelijke trainingssessies met de hond. Het is belangrijk dat de gehele training gebaseerd is op het belonen van de hond als hij iets goed doet - straffen zijn helemaal niet toegestaan! Dit alles in elkaar te zetten is best een beetje lastig, vooral als je niet eerst de grondbeginselen voor de training begrijpt.

 4. Ten vierde moet je de uitdagingen vergroten door ook te trainen met serieuze afleiding die de hond er geheid toe zal aanzetten om te trekken. Maar dat is niét waar je start! Of beter gezegd: dit is niet waar je zou moeten starten als je succes wilt behalen....

 5. En ten vijfde is het nodig dat je de technieken in je dagelijks leven inpast en er stevige gewoontes van maakt. Het veranderen van gewoontes kost tijd. Bij de meeste mensen minimaal 3-4 weken. En je kunt niet verwachten dat je je hond veel kunt leren voordat je jezelf onderwezen hebt....

Dit alles zit in het e-boek. Uitgelegd in termen die je kunt begrijpen en meteen in gebruik kunt nemen.

De praktische training is eigenlijk heel erg simpel. Je hoeft er geen genie of atleet voor te zijn. Maar wat het wel van je vraagt, is dat je er tijd in stopt, en dat je je inspanningen effectief coördineert. Het e-boek legt je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen. Je kunt alleen maar falen door de instructies te negeren, aangezien de trainingsprincipes op fundamentele biologische wetten gebaseerd zijn!


Bedankt voor het delen van je kennis Mogens! Ik was eerst sceptisch, maar je hebt mijn twijfel weggenomen. De resultaten zijn geweldig. Het uitlaten van Chera was altijd een kwelling en ik had er geen lol in. Maar nu hebben we samen plezier! Ik kijk uit naar de wandelingen. En zij is gelukkiger dan ooit dankzij het feit dat ik haar behoeften nu veel beter begrijp.

Hector Brilliard
Montreal, QuebecDoor dit e-boek te lezen krijg je:

 • Inzicht in de fundamentele redenen voor het trekken aan de lijn van honden - en waarom het slechter wordt, en niet beter, als je het probeert te "corrigeren" met pijn of straf.

 • Een gedegen inzicht in de trainingsprincipes waarop je je training moet baseren.

 • Wat voor doelen je moet stellen om de training effectief te maken.

 • Wat voor gereedschappen en technieken je nodig hebt om de benodigde effectieve training tot stand te brengen.

 • Hoe je de gewenste resultaten kunt bereiken zonder ook maar enigszins gebruik te maken van pijn of geweld....

 • Hoe je je resultaat kunt bevorderen door geschikte beloningen te gebruiken voor je hond, inclusief al de automatische beloningen waarvan je waarschijnlijk nooit gedacht had dat ze bruikbaar zouden zijn hiervoor...

 • Hoe je je hond kunt aanleren om datgene te bereiken wat hij wil, terwijl jij krijgt wat jij wilt....

 • Hoe je de training start onder omstandigheden die makkelijk zijn (zowel voor jou als voor de hond) - en daarna de uitdagingen stapsgewijs groter maakt wanneer je resultaten behaalt....

 • Hoe je onmiddelijk kunt checken of je training wel of niet gaat werken - en hoe je precies uit kunt vinden welke aanpassingen je eventueel nodig zou hebben.

 • Waarom je misschien niet altijd direct resultaten ziet, zelfs als je trainingsmethode perfect is, omdat je eerst "het verleden moet uitwissen"....

 • Hoe je je training op zo'n manier plant dat je vooruitgang zult boeken, simpelweg door standvastig te zijn.

 • Hoe je deze training kunt gebruiken om je roedelleiderschaps-kwaliteiten te verbeteren en in het algemeen een betere controle over de hond te krijgen.Dit is verbazingwekkend! Ik heb allerlei gehoorzaamheids-trainingen geprobeerd - en geen daarvan werkte buiten het trainingsveld.

Deze methode werkt! En het is heel begrijpelijk. En de opvolging was geweldig. Vooral op dagen dat ik er niet echt zin in had. Maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb!

Charlene Murray,
Burnaby, BC,Je kunt je exemplaar nu hier krijgen.


De Auteur:

Click op de foto om Mogens Eliasen’s biografie te bekijken. Mogens Eliasen is de oprichter en hoofdinstructeur van Human Dog Leadership Inc., een school voor hondenbegeleiders om effectieve trainingsmethodes te leren en op een verantwoorde manier voor hun honden te zorgen. Mogens heeft al zijn trainingsprogramma's opgebouwd rond de simpele filosofie van "wat heeft de hond er aan", daarbij erkennend dat training een win-win situatie moet geven. Gewin voor de begeleider, gewin voor de hond. Als dat niet zo is, zal de training vroeger of later mislukken omdat honden geen domme robots zijn die voor niets zullen werken. Net zo min als hondenbegeleiders.

Het grootste "geheim" van Mogens is dat hij altijd zorgvuldig kijkt naar de fundamentele instincten van de hond, wetende hoe diens behoeften daaraan gekoppeld zijn - en dat levert zeer effectieve beloningen op! Bovendien zijn zijn trainingsmethodes begrijpelijk, zowel voor jou als voor je hond.

Voeg daarbij Mogens' talent om te entertainen en ingewikkelde dingen simpel te maken, en je zult genieten van deze uiteenzetting!

 • Click op de foto om Mogens Eliasen's biografie te lezen.

Bovenal wil ik je bedanken voor al deze informatie. Ik ben blij dat ik dit boek en je andere boeken gelezen heb. Je bent een grote hulp!

Wendy Blake
North Carolina, USAWaarom jij dit e-boek wilt hebben:

Je wilt begrijpen hoe je je hond precies kunt trainen om niet aan de lijn te trekken als je hem uitlaat, zonder pijn of straf te gebruiken.

Je wilt de vaardigheden die hiervoor nodig zijn leren, en je wilt deze technieken inlijven als gewoontes in je dagelijkse leven.

Je bent bereid om er de nodige moeite in te stoppen - en je bent je er van bewust dat het minimaal drie keer per dag 5 minuten vergt - en dat het uiteindelijke resultaat geheel afhangt van jouw inzet om consequent te zijn.

Je bent geen opgever die je doelen laat varen, zelfs niet als het langer duurt dan je verwacht had.

Je wilt dat je hond gelukkig is - maar niet ten koste van jou....

 
 Does this make sense?
 If so, click on the picture
 to get your copy of
 'Don't Pull on the Leash'


Dit concept is briljant! De reeks is het helemaal. Ik kan nu begrijpen waarom bijna niemand ooit succes heeft om zijn hond aan te leren niet te trekken aan de lijn. Zij proberen het onmogelijke te bereiken met hun ontoereikende trainingsmethodes. Het vergt een beetje nadenken om af te stellen op jouw concept, maar je legt het zo zorgvuldig uit, dat er gewoon geen ontsnapping mogelijk is voor een mentaal lui persoon als ik! Dit is het meest bekwame trainingsadvies dat ik ooit ontvangen heb - en ik heb in mijn leven een hoop geld betaald voor hondentraining.... Wat een verspilling, vergeleken bij dit.

Kathy Allendor
Santa Barbara, CaliforniaJe kunt dit e-boek hier bestellen!


Waarom sommige mensen dit e-boek niet zouden willen lezen:

Als je niet minimaal drie keer per dag je hond tenminste 20 minuten wilt uitlaten, doe dan maar geen moeite - je zult toch nooit enig resultaat bereiken.... De energie van de hond is zeer waarschijnlijk zo uitbundig dat het simpelweg wreedheid naar dieren is om in te grijpen op elke manier waarop hij nog iéts uit deze wandelingen kan halen...

Als je de instructies uit het e-boek niet wilt opvolgen, dan heeft het geen zin om het te bezitten. Lezen zal je hond niets leren, en vooral niet als jij degene bent die leest, en niet je hond....

Als je niet minstens net zo zwaar bent als de hond, dan kun je deze training simpelweg niet doen, dus in dat geval heeft het geen zin om erover te lezen.... (Als de hond jou fysiek overal naar toe kan sleuren waar hij maar wil, en je niet de kracht hebt om "de remmen aan te trekken", dan zou je beter een ander tehuis voor die hond kunnen vinden... Ook kan er geen sprake van zijn dat een klein kind een grote hond zou trainen. Daarnaast is het sowieso onverantwoord om kleine kinderen op straat de leiding over een hond te laten hebben, dus vergeet dat maar...)

Als je er op staat om je hond in een tuig te laten lopen als je hem uitlaat, dan heb je dit boek niet nodig. Je zult een halsband om de nek van de hond moeten gebruiken. Gewoon een simpele halsband. Niets anders. Als je de lijn vastmaakt aan één of ander tuigje, dan heb je helemaal geen controle over de hond, en de training zal niet werken....


Dit was een test... als je geslaagd bent, dan kun je hier verder gaan met je bestelling! JPagina's om onmiddelijk te bekijken:

Wie wil een voorproefje bekijken?
Hier zijn een paar voorbeelden uit het boek:
(alle voorbeelden openen in een apart venster)

Alle voorbeelden uit ons boek zijn in PDF-formaat, net als het e-boek zelf.

Als je meer info nodig hebt of een gratis PDF plug-in wilt downloaden dan kan dat hier gratis download Adobe Acrobat Reader.
((Deze link wordt geopend in een apart venster dat jesluit om terug te keren naar deze pagina.)


 Check out the Table of Contents 
 so you can see what this e-book contains!

Voorbeeld 1 (pagina 2 in het origineel)
Inhoudstabel (compleet)

(Opmerking: in het origineel zijn dit allemaal hyperlinks)


 Check this introduction to 
 the training method, 
 how it is built and 
 why this is so.

Voorbeeld 2 (pagina 11-15 in het origineel)
De Vier Vakken
- hoe alle goede trainingsmethodes werken.


 Check the beginning of the chapter 
 about the step-by-step procedure that
 will lead you to the training result 
 you want for this exercise.

Voorbeeld 3 (pagina 23-26 in het origineel)
Stap-voor-stap procedure
- introductie van het eerste doel.

Wil je meer?

Tuurlijk - dat kan altijd! Je kunt
hier het hele e-boek meteen downloaden!

 

Dit zijn de beste trainingsinstructies die ik ooit gehad heb. Als mensen serieus zijn met betrekking tot hun honden, dan zijn ze gek als ze jouw aanbod om dit te leren niet aannemen.

Inge Thomsen
Roskilde, DenemarkenWat zul jij hierbij winnen?

Tja, we moeten je vertellen dat als je dit e-boek niet gebruikt als de trainingshandleiding zoals het bedoeld is, dat je dan geen resultaten zult boeken....

Maar als je bereid bent om er de geadviseerde moeite voor te doen, dan zul je een aantal goede resultaten zien. Niet alleen met betrekking tot de medewerking van je hond aan jouw comfort tijdens een wandeling, maar je kunt ook een merkbare verandering verwachten in de algemene relatie met je hond: jij en je hond zullen gewoon veel meer van elkaar gaan genieten!

Het is moeilijk om hier cijfers of metingen aan vast te plakken. Maar we kunnen je vertellen wat ons testpanel ervan vond. Ze schreven ons een aantal "voor" en "na" verhalen over de veranderingen die dit e-boek voor hen en hun honden teweegbracht. Misschien herken je omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de jouwe...? Je bent van harte welkom om deze verhalen hier te bekijken - waar je ook kunt zien welk bedrag onze nieuwsbrieflezers ons adviseerden om voor dit e-boek te rekenen, op basis van deze resultaten....

Zoals je zelf kunt nagaan was de gemiddelde adviesprijs die we ontvingen van het evaluerende publiek $12.31 - bijna 50% meer dan dit aanbod! 

Het e-boek bestellen als onmiddelijke download
of als verzending als CD of gedrukt exemplaar


Ons speciale aanbod voor jou:
(prijzen in US$)


 Enough talking! 
 Time to take action!
 Click on the picture
 to place your order of 
 'Don't Pull on the Leash'

Download het e-boek nu
(WERELDWIJD): $